Нова година 2018 в Шабац - Малкият Париж на река Сава - SPA HOTEL SLOBODA 4*

София – Калотина – Белград - Шабац от 525 лв.

4 дни / 3 нощувки

Снимка за Нова година 2018 в Шабац - Малкият Париж на река Сава - SPA HOTEL SLOBODA 4*
Снимка (2) за Нова година 2018 в Шабац - Малкият Париж на река Сава - SPA HOTEL SLOBODA 4* Снимка (3) за Нова година 2018 в Шабац - Малкият Париж на река Сава - SPA HOTEL SLOBODA 4* Снимка (4) за Нова година 2018 в Шабац - Малкият Париж на река Сава - SPA HOTEL SLOBODA 4*
Шабац е град в западна Сърбия, в историко-географската област Мачва. Разположен е на брега на река Сава.
Градът се споменава за първи път през 1454г. в архивите на Дубровнишката република под името Заслон. След пристигането на турците е преименуван на Бигир Делен, след това носи името Савациум. Днешното си име града най-вероятно получава от река Сава - Сава, Савац, Шабац.

ПРАЗНИЧНА МУЗИКАЛНА ПРОГРАМА:
31.12 - MOGUL BAND - https://www.youtube.com/watch?v=rt6FW3eRaPY
01.01 - Sa?ka Padrov; MIROSLAV ILIC and Band ?ivija?i

1 ден – 30.12.2017 /София – Шабац/
(След предварително запитване и потвърждение от наша страна, възможност за отпътуване от района на Бургас, Сливен, Стара Загора и Пловдив, срещу допълнително заплащане).
Отпътуване от София от паркинга пред стадион “Васил Левски” в 07.00ч. Пътуване по маршрут: София – Калотина – Белград - Шабац. Пристигане в късния следобед. Настаняване в хотел Свобода 4* с напитка за добре дошли. Свободно време за разходка или ползване услугите на хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден – 31.12.2017 /Шабац/
Закуска. Сутринта разходка в централната част на град Шабац: улица Караджорджева, улица Господар Еврем – запазена част от старият градски център, обявена през 2006г е за важен културно-исторически комплекс, Къщите-близнаци, първата народна аптека; сградата на Общината, Къща Крстманович, улица Масарикова, църквата Св. Апостоли Петър и Павел, сградата на Библиотеката, която някога приютявала Двореца на Епископите, останките от старата шабачка крепост - първоначално Заслон е бил само военна крепост и през много бройните битки често е променяла собствениците си – турци или унгарци. Крепостта се е намирала на стратегически важно място, на самия бряг на река Сава и първоначално е построена от големи дървени трупи, свързани помежду си с преплетени пръчки. Естествената й защита била от едната страна река Сава, а от другата страна голямо блато. Днес е оцеляла само южната половина от крепостта, с две кръгли кули и укрепления, а с годините северната част е отнесена от водите на река Сава.
Свободно време за самостоятелна разходка, пазар или за ползване на услугите на хотела. Подготовка за празничната вечер. ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ с включена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки (от 21.00 до 02.00ч.) и жива музика. Нощувка.

3 ден – 01.01.2018 /Шабац – Нови Сад*/
Късна закуска от 10.00ч. Свободно време за ползване услугите на хотела или по желание допълнителна екскурзия до Нови Сад.
Нови Сад е столица на областта Войводина и втори по големина град в Сърбия. Посещение на крепоста Петроварадин – най-атрактивния паметник на културата и историята на града. Необичайната си извисеност над нивото на Дунав, Петроварадин дължи на високата скала, която се издига над реката. С четири етажа под земята, 16,5 километра подземни галерии, сводове и куполи, около 12 000 бойници и 13 порти, крепоста е наречена Гибралтар на Дунав. Пешеходна разходка в центъра на Нови Сад – площада на Свободата, Римокатолическата катедрала, Сградата на Общината.
Връщане в хотела. ПРАЗНИЧНА ВЕЧЕРЯ с включена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки (от 21.00 до 02.00ч.) и жива музика. Нощувка.

4 ден – 02.01.2018 /Шабац – София/
Късна закуска от 10.00ч. Отпътуване за София по маршрут Шабац - Белград - Ниш - Калотина - София. Пристигане вечерта в София.
ЦЕНА човек в двойна стая трети възрастен 1-во дете до 5,99г. в стая с 2-ма възрастни 2-ро дете до 5,99г. в стая с 2-ма възрастни дете 6-11,99г. в стая с 2-ма възрастни
STANDARD стая, при записване до 15.11.2017г. 525лв.

150 лв.


STANDARD стая, при записване след 15.11.2017г. 555лв.

150 лв.


DELUXE стая, при записване до 15.11.2017г. 565лв. 535 лв. 150 лв. 285 лв. 395 лв.
DELUXE стая, при записване след 15.11.2017 595лв. 555 лв. 150 лв. 305 лв. 415 лв.

При желание за пътуване със собствен транспорт, от цената на пакета се изваждат 30 лева / на човек. В този случай, отпада включената в пакета мед.застраховка за пътуване в чужбина и следва да се застраховатe самостоятелно задължително. Също така няматe запазени места в автобуса, можете да се включите в туристическата програма и екскурзиите на място само при наличие на свободни седалки.

ХОТЕЛ ПО ПРОГРАМАТА:
SLOBODA 4*
Реновираният хотел SLOBODA 4* е разположен в самия център на град Шабац. Един от най-луксозните и реномирани хотели в цяла Сърбия. Хотелът има 95 стаи със 180 легла. Разполага с 2 ресторанта, лоби бар, кафе-сладкарница
SPA § Wellness център: разполага с вътрешен басейн, джакузи, финландска сауна, парна баня, солена релакс стая, тепидаруим, фитнес център.
Предлага се голямо разнообразие на масажи и процедури за отпускане – срещу допълнително заплащане.ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
 • 3 нощувки и 3 закуски в хотел в Шабац
 • 1 обикновена вечеря на блок-маса/на 30.12/
 • ПРАЗНИЧНА НОВОГОДИШНА ВЕЧЕРЯ на блок-маса /на 31.12/ с включена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки (от 21.00 до 02.00ч.) и жива музика
 • ПРАЗНИЧНА ВЕЧЕРЯ на блок-маса / на 01.01/ с включена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки (от 21.00 до 02.00ч.) и жива музика
 • Напитка за Добре дошли
 • Безплатно ползване на следните услуги в СПА центъра на хотела: басейн, джакузи, сауна, солена стая за релакс, финландска сауна, тепидаруим, фитнес зала
 • транспорт с туристически автобус 3* /минибар, климатик, DVD/
 • водач от фирмата организатор
 • екскурзоводско обслужване
 • групова медицинска застраховка с асистънс с покритие 5000 евро в ЗАД Армеец

  ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
 • входни такси за туристическите обекти, разходи от личен характер, услуги в хотела които са заплащат.
 • Екскурзия до Нови Сад – 15 евро (организира се при група от 30 души желаещи)
 • доплащане към медицинската застраховка за хора от 65 до 70г. - 3 лева; от 71 до 75г. – 5 лева; от 76 до 85г. – 9 лева. Туристи над 85г. не могат да бъдат застраховани.
 • доплащане за транспорт в двете посоки от Бургас - 55 лева; от Сливен – 45 лева; от Стара Загора – 35 лева; от Пловдив – 30 лева

  ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
 • Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години непридружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт.
 • Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.
 • Срок за записване: до запълване на свободните места.
 • Начин на плащане: аванс в размер на 100 лева на човек при записване, доплащане до 20 дни преди датата на отпътуване.
 • За програми в които не са упоменати хотелите в които ще бъдете настанени, имената ще бъдат обявени 10 дни преди датата на отпътуване.
 • Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
 • Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.
 • Агенцията си запазва правото за промени в последователността на изпълнение на програмата.
 • Туроператорът препоръчва на своите клиенти сключването на застраховка "Отмяна на пътуване" в ЗАД Армеец. Застраховката е доброволна и се сключва в деня на записване за дадена екскурзия. Рисковете които се покриват са: смърт вследствие злополука; разходи за отмяна на пътуването; .разходи за съкращаване или прекъсване на пътуването; разходи за закъснение или отмяна на самолетен полет. *Туроператорът не възстановява сумата по застраховката при неосъществяване на екскурзиятa.
 • Необходим минимален брой за осъществяване на пътуването е 45 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
 • Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 5 дни преди датата на отпътуване.