РУМЪНИЯ- ПО СЛЕДИТЕ НА ГРАФ ДРАКУЛА

София-Букурест-Синая-Бран-Брашов-Букурещ-София от 220 лв.

3 дни / 2 нощувки

Снимка за РУМЪНИЯ- ПО СЛЕДИТЕ НА ГРАФ ДРАКУЛА
Снимка (2) за РУМЪНИЯ- ПО СЛЕДИТЕ НА ГРАФ ДРАКУЛА Снимка (3) за РУМЪНИЯ- ПО СЛЕДИТЕ НА ГРАФ ДРАКУЛА Снимка (4) за РУМЪНИЯ- ПО СЛЕДИТЕ НА ГРАФ ДРАКУЛА
ПЪРВИ ДЕН
Тръгване от София в 6.30часа от Сточна гара по маршрут: София-Русе-Букурещ. Градът е основан през 1459г на двата бряга на река Дамбовита и е известен още като „Малкия Париж”, заради артистичния си живот и красивата архитектура. Между двете световни войни тук са построени десетки красиви и изискани сгради от френски архитекти в стил „ fin du siecle. Панорамна обиколка на столицата – Триумфалната арка- копие на Парижката триумфална арка; храмът на музиката „Атене” – концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ, която се отличава със своя стил и купол с височина от 30 м; Народният театър – символ на театралната бохема. Настаняване в хотел. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН
Закуска. Отпътуване за Трансилвания-един от най-интересните региони в Европа с невероятна смесица от различни култури и цивилизации. Пристигане в Синая-планински град и курорт, наричан „ Перлата на Карпатите” най-вече заради ограждащия го величествен планински пейзаж. Името на града е свързано с манастира построен тук през 17 век от румънски благородник слес завръщането му от Светите места и Синайския полуостров в Египет.
Пешеходна разходка в центъра на града. Посещение на двореца Пелеш построен 1883г за лятна резиденция на румънския крал КаролІ и неговата съпруга Елизабета.
Той е вторият по посещаемост исторически обект в страната след „ Замъкът на Дракула” и е сред 7-те чудеса на Румъния. Отпътуване към Бран с известния „Замък на Дракула”-ловната резиденция на Влад Дракула-впечатляваща средновековна крепост, построена 1382г върху скала висока 60м. Отпътуване за Брашов- живописно средновековно градче в Трансилвания.Туристическа програма: Черната църква-най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, църквата Св. Бартоломей-най-старият архитектурен паметник в града, Старото кметство. Връщане в Букурещ. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН
Закуска. Посещение на двореца Чаушеско-сега действащ Парламент на Румъния-втората по големина административна сграда в света след Пентагона, построена на площ от 45 дка при управлението на Николае Чеушеско; Патриархалната катедрала и дворец-духовен център на града, впечатляващи с класическия си стил с барокови елементи; Университетът; Площадът на революцията; Кралският дворец. Посещение на Етнографски комплекс „Румънско село”. Отпътуване за България. Пристигане в София късно вечерта.

Цени:
 • възрастен настанен в двойна стая-220лв
 • трети възрастен в стая-190лв
 • дете до 12г с двама възрастни в стая-170лв
 • доплащане за единична стая-50лв

  Цената включва:
 • транспорт с лицензиран автобус;
 • 2 нощувки със закуски в Букурещ в хотел 3*;
 • екскурзоводско обслужване ;
 • медицинска застраховка за 2000евро.

  Цената не включва:
 • входни такси за посещаваните обекти-около 71 румънски леи (43лв)

  Забележка: 1 LEIА = 0.60 лв