Чудесата на Анадола - екскурзия до Кападокия

Истанбул - Анкара - Кападокия - Кония - Бурса от 570 лв.

7 дни / 6 нощувки

Снимка за Чудесата на Анадола - екскурзия до Кападокия
1-ви ден
Отпътуване от София в 7.00ч., от Пловдив 9.00ч., от Хасково в 10.30ч. за Турция. След обяд пристигане в Истанбул и настаняване в хотел. По желание панорамна обиколка на Босфора с корабче. Вечерта по желание посещение на рибен ресторант или атракционно заведение. Нощувка.

2-ри ден
Закуска. Отпътуване за Анкара. Туристическа програма в Столицата на Р.Турция: Мавзолея на Ататюрк, Старата сграда на Парламента на Р.Турция („Чанкая кьошк”), Архелогическия музей и др. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

3-ти ден
Закуска. Заминаване за района на Кападокия. По пътя преминаване покрай второто по големина солено езеро в страната – Туз гьолю с кратък престой и възможност за снимки. Посещение на открития музей Гьореме – скалните църкви и манастири, градчето Гьореме и скалната крепост Ючхисар. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден
Закуска. Туристическа програма в Кападокия: разглеждане на Червената долина на Дервент (известна с чудните скални форми), местността Пашабаа (природен феномен с гигантски скални комини и религиозен християнски център), долината Къзълчукур (образувана от червеникави скали), посещение на долината Зелве (известна като долина на монасите). Свободно време за обяд. Отпътуване за Деринкую и Каймаклъ и разглеждане на подземните градове, разположени на етажи под повърхостта на земята и служили като укритие на християнското население от арабите. Свободно време за посещение на фабрики за производство на оникс и керамика.Вечеря. Нощувка.

5-ти ден
Закуска. Пътуване към долината Ихлара (каньон, образуван от течението на р. Мелендиз с дължина около 14 км.). Отпътуване за Кония – старата столица на Селджукската империя. След обяд пристигане в Кония: разглеждане на Музея – Мавзолей на Мевлана (поет и философ, основател на мистично-религиозната секта на Танцуващите Дервиши), Алаадин Джами – дело на дамаски архитект, построена върху основите на Селджукски дворец; Музеят Каратай. Настаняване в хотел. По желание посещение на шоу с изпълнения на танцуващи Дервиши. Нощувка.

6-ти ден
Закуска. Отпътуване за Бурса. След обяд обиколка на историческите забележителности на града – Зелената Джамия (Йешил Джами) и Голямата Джамия (Улу джами) от края на 14 в., мавзолеите на Осман Бей (първия султан на империята), и на сина му Орхан Бей, Часовниковата кула и др. Настаняване в хотел. Нощувка.

7-ми ден
Закуска. Отпътуване през Истанбул за България. Вечерта пристигане в Хасково, Пловдив и София.
ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
  • транспорт с лицензиран автобус
  • 6 нощувки със закуски и 2 вечери (1 в Истанбул, 1 в Анкара, 2 в района на Кападокия, 1 в Кония, 1 в Бурса)
  • туристическа програма в Истанбул, Анкара, района на Кападокия, Кония, Бурса
  • екскурзоводско обслужване по целия маршрут
  • медицинска застраховка