Адриатическа панорама - екскурзия с автобус

Загреб - Риека - Пула - Плитвички езера - Трогир - Сплит - Дубровник от 660 лв.

7 дни / 6 нощувки

Снимка за Адриатическа панорама - екскурзия с автобус
Снимка (2) за Адриатическа панорама - екскурзия с автобус Снимка (3) за Адриатическа панорама - екскурзия с автобус
1-ви ден.
Отпътуване от Варна в 00.30ч., от В.Търново в 04.30ч, от София в 08.00ч. за Хърватско. Вечерта пристигане в Загреб и настаняване в хотел. Нощувка.

2-ри ден
Закуска. Туристическа програма в Загреб: площад “Бан Йелачич”, Националния театър, площада и паметника на Крал Томислав, Катедралата, църквата "Св. Марко”. Отпътуване за Риека и разглеждане на морската столица на страната – Крепостта, Триумфалната арка и Старата порта, църквата “Възнесение Богородично”. Настаняване в хотел в курорта Опатия. Вечеря. Нощувка.

3-ти ден
Закуска. Еднодневна екскурзия в полуостров Истрия. Разглеждане на гр.Пула – римския амфитеатър от I в.пр.н.е., Катедралата, Цитаделата, храма на Август, църквите “Св.Богородица”, “Св.Никола” и др. Посещение на гр.Ровини: Градската порта, Стария град с Камбанарията, Кметството и часовниковата кула. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден
Закуска. Отпътуване за Плитвице. Около обяд пристигане в националния парк и природен резерват “Плитвички езера”. Възможност за организирано или самостоятелно разглеждане на прочутия карстов природен феномен. Привечер настаняване в хотел в района на гр.Трогир. Вечеря. Нощувка.

5-ти ден
Закуска. Кратка туристическа програма по крайбрежието на Далмация с посещение на града-музей Трогир – разходка по тесните улички на Стария град между многобройните дворци, кули, църкви и старинни сгради. Отпътуване за Сплит и разглеждане на града с екскурзовод: дворцовия комплекс на император Диоклециан и Катедралата, храма на Юпитер, Народния площад и др. Свободно време. Заминаване за района на Дубровник и настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

6-ти ден
Закуска. Туристическа програма в Дубровник с екскурзовод. Пешеходна разходка в Стария град: главната улица “Страдун”, крепостта “Минчета”, църквите “Св. Спас” и “Св. Влах”, Францисканския и Доминиканския манастир и др. След обяд свободно време. Вечеря. Нощувка.

7-ми ден
Закуска. Отпътуване за България и късно вечерта пристигане в София. В малките часове на следващия ден във В.Търново и Варна.
ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • транспорт с лицензиран автобус
 • 6 нощувки със закуски и 5 вечери в хотели кат.2/3* (1 в Загреб, 2 в Опатия, 1 в района на Трогир и 2 в района на Дубровник)
 • екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • туристическа програма в Загреб, Риека, Трогир, Сплит и Дубровник
 • еднодневна екскурзия в района на полуостров Истрия (Пула - Ровин)
 • екскурзия до Плитвичките езера
 • медицинска застраховка

  ДОПЛАЩАНЕ:
 • За тръгване от Варна – 60 лв.
 • от В.Търново – 30 лв.