Чудесата на Анадола - екскурзия до Кападокия

Истанбул - Анкара - Кападокия - Кония - Бурса от 570 лв.

7 дни / 6 нощувки

Снимка за Чудесата на Анадола - екскурзия до Кападокия
Снимка (2) за Чудесата на Анадола - екскурзия до Кападокия Снимка (3) за Чудесата на Анадола - екскурзия до Кападокия
1-ви ден
Отпътуване от София в 7.00ч., от Пловдив 9.00ч., от Хасково в 10.30ч. за Турция. След обяд пристигане в Истанбул и настаняване в хотел. По желание панорамна обиколка на Босфора с корабче. Вечерта по желание посещение на рибен ресторант или атракционно заведение. Нощувка.

2-ри ден
Закуска. Отпътуване за Анкара. Туристическа програма в Столицата на Р.Турция: Мавзолея на Ататюрк, Старата сграда на Парламента на Р.Турция („Чанкая кьошк”), Архелогическия музей и др. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

3-ти ден
Закуска. Заминаване за района на Кападокия. По пътя преминаване покрай второто по големина солено езеро в страната – Туз гьолю с кратък престой и възможност за снимки. Посещение на открития музей Гьореме – скалните църкви и манастири, градчето Гьореме и скалната крепост Ючхисар. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.

4-ти ден
Закуска. Туристическа програма в Кападокия: разглеждане на Червената долина на Дервент (известна с чудните скални форми), местността Пашабаа (природен феномен с гигантски скални комини и религиозен християнски център), долината Къзълчукур (образувана от червеникави скали), посещение на долината Зелве (известна като долина на монасите). Свободно време за обяд. Отпътуване за Деринкую и Каймаклъ и разглеждане на подземните градове, разположени на етажи под повърхостта на земята и служили като укритие на християнското население от арабите. Свободно време за посещение на фабрики за производство на оникс и керамика.Вечеря. Нощувка.

5-ти ден
Закуска. Пътуване към долината Ихлара (каньон, образуван от течението на р. Мелендиз с дължина около 14 км.). Отпътуване за Кония – старата столица на Селджукската империя. След обяд пристигане в Кония: разглеждане на Музея – Мавзолей на Мевлана (поет и философ, основател на мистично-религиозната секта на Танцуващите Дервиши), Алаадин Джами – дело на дамаски архитект, построена върху основите на Селджукски дворец; Музеят Каратай. Настаняване в хотел. По желание посещение на шоу с изпълнения на танцуващи Дервиши. Нощувка.

6-ти ден
Закуска. Отпътуване за Бурса. След обяд обиколка на историческите забележителности на града – Зелената Джамия (Йешил Джами) и Голямата Джамия (Улу джами) от края на 14 в., мавзолеите на Осман Бей (първия султан на империята), и на сина му Орхан Бей, Часовниковата кула и др. Настаняване в хотел. Нощувка.

7-ми ден
Закуска. Отпътуване през Истанбул за България. Вечерта пристигане в Хасково, Пловдив и София.
ПАКЕТНАТА ЦЕНА ВКЛЮЧВА:
 • транспорт с лицензиран автобус
 • 6 нощувки със закуски и 2 вечери (1 в Истанбул, 1 в Анкара, 2 в района на Кападокия, 1 в Кония, 1 в Бурса)
 • туристическа програма в Истанбул, Анкара, района на Кападокия, Кония, Бурса
 • екскурзоводско обслужване по целия маршрут
 • медицинска застраховка

  ВХОДНИ ТАКСИ ЗА ТУРИСТИЧЕСКИ ОБЕКТИ ПО ПРОГРАМА ЕГЕЙСКА ТУРЦИЯ
 • Гр. Бергама – Пергамон – 20 турски лири.
 • Koмбинарана екскурзия – Ефес и Къщата на Дева Мария –32-35 евро.
 • Памуккале и Хиераполис – 20 турски лири.
 • Афродизиас – 8 турски лири.
 • Целодневна екскурзия до о. Родос – 50 евро.
 • Екскурзия по р. Далян – 25-27 евро.
 • Яхта, плаж, къпане, включен обяд – 11 евро
 • Дидима, Милет и Приам – 9 турски лири (по 3 турски лири)
 • Троя – 15 турски лири.

  Забележка: Входните такси се заплащат задължително в турски лири.
  За доп. Екскурзия 2 - цената включва – трансфер с лицензиран местен туристически автобус, екскурзовод на български език и входна такса за съответния обект.
  За доп. Екскурзия 5 – цената включва трансфер хотел-пристанище-хотел, пристанищна такса, пътуване със закрит катамаран и екскурзоводско обслужване.