ВИЕНА - БУДАПЕЩА

София - Виена - Будапеща - София от 309 лв.

5 дни / 2 нощувки

Снимка за ВИЕНА - БУДАПЕЩА
Снимка (2) за ВИЕНА - БУДАПЕЩА Снимка (3) за ВИЕНА - БУДАПЕЩА
1-ви ден:
Отпътуване от София в 19.00ч.. Пътуване през Сърбия и Унгария с нощен преход.

2-ри ден.
Сутринта - пристигане във Виена. Панорамна обиколка на Виена, която включва забележителностите на Рингщрасе ( Парламента, Бургтеатър, Кметството, Университета, Виенската опера и др.), Виенското колело, сградата на обединените нации (UNO City), къщата на Хундертвасер, двореца на Евгени Савойски "Белведере", сградата на Музикферайн. Пешеходна обиколка с екскурзовод в старата част на Виена. Разглежда се площада "Мария Терезия", двореца на Хабсбургите "Хофбург", площада "Грабен" с колоната на Чумата, готическата катедрала "Св. Стефан" - един от символите на Виена и най-значителната готическа сграда в града. Свободно време в центъра на Виена. По желание вечеря в ресторанта на хотела. Нощувка.

3-ти ден.
Закуска. По желание екскурзия до Виенската гора. Посещение за замъка Шьонбрун. Свободно време. Възможност за посещение на музей по избор - Музея за История на изкуството, Природонаучния музей, Императорската съкровищница, Музея на музикалните инструменти и др. или разходка по магазините. По желание вечеря в Гринцинг. Нощувка.

4-ти ден.
Закуска. Отпътуване за Будапеща. Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод на български език. Разглеждане на Рибарските кули, Катедралата Матиаш, Кралския Дворец, Парламента, сградата на Операта, Цитаделата със Статуята на свободата, Базиликата Свети Стефан. По желание разходка с корабче по Дунав. Вечерта отпътуване за България.

5-ти ден.
Пристигане в България в ранния следобед.

Цена: 309 лв

Цената включва:
 • 2 нощувки със закуска в хотел */** във Виена
 • Транспорт с автобус***
 • Пътни такси и паркинги
 • Панорамна обиколка на Виена и Будапеща с местен екскурзовод
 • Медицинска застраховка
 • Екскурзоводско обслужване по целия маршрут

  Цената не включва:
  Разходите за личен характер, входните такси за музеи и други туристически обекти и услугите по желание – вечеря в Гринцинг, вечеря в ресторанта на хотела ( супа, шницел с пържени картофи, салата и сладолед ) - 12 евро, полудневна екскурзия до Виенската гора - 15 евро, посещение на двореца Шьонбрун - 15 евро ( включен вход и местен екскурзовод на български език), разходка с корабче по река Дунав (местен екскурзовод, чаша шампанско и парче торта) - 14 евро


  Начин на плащане:
 • депозит – 30 % от пакетната цена; доплащане – 10 дни преди датата на отпътуване.

  Необходими документи:
 • задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване и ксерокопие на 2/3 страница;
 • За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите.

  Туроператор “АТЛАС-S” е застрахована по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в застрахователна компания Интерамерикан България ЗАД със застрахователна полица №21311/09/100/0945 валидна до 24.03.2010 г.